غذای محلی

غذاهای سنتی استان بوشهر

شهر بوشهر در استان بوشهر واقع شده است و یکی از شهرهای جذاب و گردشگری در جنوب ایران محسوب می‌شود. این شهر با داشتن سواحل زیبا و طبیعتی دل‌انگیز، از جاذبه‌های گردشگری فراوانی برخوردار است. همچنین بوشهر به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز صید ماهی در ایران شناخته می‌شود و بنابراین غذاهای دریایی و ماهی‌های تازه و خوشمزه از جمله جاذبه‌های غذایی این شهر به شمار می‌روند. رستوران‌ها و کافه‌های بومی در بوشهر نیز غذاهای محلی و سنتی خوشمزه‌ای را ارائه می‌دهند که گردشگران می‌توانند از آن‌ها لذت ببرند. به طور کلی، بوشهر با غذاهای متنوع و خوشمزه خود می‌تواند یک مقصد مورد علاقه برای علاقه‌مندان به سفر و گردشگری باشد.

استان بوشهر با زیبایی‌های تاریخی، مناظر شگفت‌انگیز و مهمان‌نوازی گرم خود، تجربه‌ای بی نظیر و جذاب را برای مسافرانی که می‌خواهند در قلب فرهنگ و سنت‌های ایران غوطه‌ور شوند، فراهم می‌کند. در ادامه می‌خواهیم شما را با غذاهای سنتی بوشهر آشنا کنیم.

لخ لخ ماهی (دم پخت ماهی)

دم پخت ماهی یا در اصطلاح محلی لخ لخ یکی از غذاهایی است که در بسیاری از نقاط استان بوشهر پخته می‌‌شود و بیشتر با ماهی‌های صید شده از خلیج فارس مثل سرخو، هامور، سنگسر، سبیتی تهیه می‌‌کنند. ماهی، برنج، کره یا روغن محلی، پیاز، سیر شوید یا گشنیز و شنبلیله و ادویه‌ جات مواد استفاده شده در تهیه‌ این غذای خوشمزه هستند.

ته انداز ماهی

ته انداز ماهی یک غذای پلویی لذیذ جنوبی است و در بوشهر هم طبخ می‌شود. ته‌ انداز بسیار شبیه غذای ته‌ چین است اما با این تفاوت که مواد مخلوط پلو فقط زیر برنج قرار نمی‌‌گیرد و می‌‌تواند لابلای برنج هم استفاده شود. مواد تشکیل دهنده اصلی این غذا ماهی شیر و یا ماهی بدون تیغ، چوب دارچین و زنجبیل خرد شده، کشمش، سیر پرک شده، گشنیز، سرکه، شنبلیله، پیاز، رزماری، تمر هندی، برنج، ماست، زعفران دم کرده، شوید، پودر لیمو عمانی، روغن مایع برای داخل برنج، ادویه است.

ته انداز ماهی

یتیمک بوشهری

یتیمک غذایی بوشهری است که نام دیگر این غذا در شهرهای کشور ایران با نام یتیمچه نیز شناخته می‌شود. غذایی است بسیار خوشمزه، کم‌ کالری و با ارزش غذایی بالا برای افرادی که قصد گرفتن رژیم را دارند، است.این غذا دارای ویتامین‌‌های بسیاری مانند «سی»، «ب ۶» و «کا» است و در کم ترین زمان آماده می‌شود. برای پخت یتیمک بوشهری نیاز به بادمجان، پیاز درشت، آب تمبر هندی، لوبیا چشم‌ بلبلی، روغن، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و آب داریم.

شکر پلو بوشهر

شکر پلو از غذاهای مجلسی و اعیانی بوشهر است که در مجالس با آن از مهمان‌‌ها پذیرایی می‌کنند. شکرپلو شیرین و خوشمزه است و اغلب با قیمه بوشهری سرو می‌‌شود. در طبخ شکر پلوی بوشهری از زعفران، برنج، گلاب، خلال پسته و شکر استفاده می‌شود و به همین علت رنگ آن زرد است.

گمنه (للک)

گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر از محسوب می‌‌شود که در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود و گاهی به جای پلو هم استفاده می‌شود و همراه با خورشت یا قلیه جنوبی مصرف می‌شود و مواد اولیه‌ ی آن شامل بلغور ریزدانه گندم، پیاز، روغن، آب و نمک، فلفل و زردچوبه، در صورت دلخواه آب یا استاک مرغ، است.

کبه بوشهر

غذای کبه در بین کشورهای عربی و جنوب کشور ما محبوبیت ویژه‌ای دارد و هر کدام از این کشورها با روش‌های مختلفی این غذا را تهیه می‌کنند و مواد آن‌ها با توجه به ذائفه ممکن است کمی تغییر کند. مواد اصلی این غذا بلغور ریز گندم است که در زبان محلی به آن للک می‌گویند. مواد این غذا به طور کامل سرخ می‌شود، برای همین خاطر برای کسانی که رژیم غذایی خاصی دارند و برای بیشتر سالمندان مناسب نیست. گوشت چرخ کرده، مغز گردو، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ، جعفری، نمک، فلفل سیاه، پودرهل، دارچین، زردچوبه، روغن، زرشک، پیاز، آب، برنج نیم دانه، مواد اولیه این غذای محلی بسیار خوشمزه بوشهر است.

آش گوشت بوشهری

گوشت، ترخون خشک، پیاز داغ، شوید خرد شده، برنج ایرانی مرغوب، نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه، لوبیا قرمز، تره خرد شده و پیاز از مواد لازم برای این آش فوق العاده مقوی بوشهری است.

قلیه میگو بوشهر

یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و پرطرفدار جنوبی و البته اصیل بوشهر قلیه میگو است. مواد لازم برای یک قلیه میگوی مجلسی اصل بوشهر شامل: میگوی پاک شده، تمرهندی، ادویه ماهی، زنجبیل، روغن، زردچوبه، شنبلیله، گشنیز، نمک، فلفل سیاه، پیاز و سیر است.

قلیه ماهی بوشهر

یکی دیگر از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب ایران خصوصا بوشهر قلیه ماهی است، که به خاطر طعم خوب و خاصیت زیاد، در سراسر کشور طرفدار دارد که اگر با سبزیجات و ادویه‌های جنوبی پخته شود به طعم اصیل آن خواهید رسید. این غذای خوشمزه از فیله ماهی شیر یا زبیدی یا هامور، تمبر هندی، شنبلیله، گشنیز، سیر، پیاز متوسط، نمک ، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن مایع تهیه می‌شود.

سوپ میگو بوشهر

سوپ میگو یکی ازغذاهای ساده و تقریبا سریع است که مختص مردم بوشهر بوده و جزو غذاهای سنتی استان‌های جنوبی محسوب می‌شود. این سوپ به عنوان پیش غذا و هم وعده غذایی سرو می‌شود. میگو، رب گوجه فرنگی، سیر، پیاز، هویج نگینی خرد شد ه، جعفری خرد شد ه، نمک و فلفل از مواد اولیه پخت این سوپ مقوی است و بعد از پخت و خنک شدن می‌توانید داخل دستگاه غذاساز ریخته تا یکدست و صاف شود و دوباره روی شعله بگذارید.

استان بوشهر علاوه بر غذاهای سنتی خوشمزه و مقوی، حلواها، شیرینی‌ها و دسرهای بسیار خوشمزه‌ ای نیز دارد. حلوای سَردَ بُندو و حلوای مسقطی، از جمله حلواهای معروف و خوشمزه استان بوشهر است.

حلوای سَردَ بُندو و حلوای مسقطی

برای تهیه حلوای سَردَ بُندو از بلغور گندم، خرما بدون هسته، دوغ، کره استفاده می‌شود. برای پخت حلوای مسقطی از نشاسته، گلاب، هل و زعفران، شکر، کره، و مغز پسته استفاده می‌شود و بسیار خوشمزه است.

لگیمات

یکی از مشهورترین دسرها و شیرینی‌های استان بوشهر لگیمات است که با شیره خرما درست می‌‌شود و بسیار پرکالری است. مواد لازم برای پخت این شیرینی آرد گندم، آب، شیر، شیره خرما، پودر هل، نشاسته، مایه خمیر، تخم‌ مرغ، روغن، عسل، نمک می‌باشد.

رنگینک

البته این شیرینی خوشمزه در کل جنوب کشور تهیه می‌شود. برای تهیه رنگینک خوشمزه بوشهری نیاز به آرد گندم، پودر پسته، خرمای سیاه نرم، پودر قند، پودر هل، روغن، پودر دارچین و مغز گردو داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا